- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Pobeda fudbala nad političkom kampanjom

© AP Photo / Matt DunhamGaret Bejl
Garet Bejl - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Neverovatno su zvučali pozivi delova zapadne javnosti da bi fudbaleri Velsa u finalu baraža za plasman na Mundijal trebalo da prepuste pobedu Ukrajini, u nekakvom simboličkom postupku.
Nisu Velšani pali na te priče, sa 1:0 su u Kardifu pobedili Ukrajinu i obezbedili sebi poziciju na Svetskom prvenstvu pošto su prethodno, u polufinalu, sa 2:1 bili bolji od Austrije.
Pet poena je falilo Velsu da obezbedi direktan plasman na Mundijal iz kvalifikacione Grupe E, ali je Belgija bila toliko dominantna da su šanse za to bile gotovo nemoguće.
Ukupno 15 bodova iz osam utakmica, četiri pobede, tri remija i dva poraza, pali su u zaborav posle gola Gareta Bejla za pobedu nad Ukrajinom, koja je donela i kartu za Katar.
Da će biti lako u Grupi B – neće, ali je sasvim sigurno da će Velšani ostaviti srce na terenu protiv rivala, Engleske, SAD i Irana, tražeći mesto u nokaut fazi.
Selektor Rob Pejdž, koji je preuzeo ekipu pošto je legendarni Rajan Gigs morao da ode zbog sudskog procesa, ima najveće poverenje u kapitena Bejla, iskusnog golmana Vejna Henesija, a od velikog značaja biće i uloga Arona Ramzija koji će tražiti svoju šansu za povratak u staru formu.
Raspored
21. novembar
22.00 SAD – Vels
25. novembar
13.00 Vels – Iran
29. novembar
22.00 Vels – Engleska
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala