- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Amerika vidi brz povratak kući

© AP Photo / Jack DempseyFudbaler Čelsija i reprezentativac SAD – Kristijan Pulišić
Fudbaler Čelsija i reprezentativac SAD – Kristijan Pulišić - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Nije bilo Amerikanaca u Rusiji pre četiri godine, a malo je nedostajalo da ih ne bude ni u Kataru – imali su isti broj bodova kao Kostarika u kvalifikacijama, ali ih je gol-razlika odvela dalje.
Na 14 mečeva polovičan učinak Amerike, sedam pobeda, ali četiri remija i tri poraza, za ukupno 25 poena i treće mesto, iza Kanade i Meksika u trećoj rundi američkih kvalifikacija.
Zabrinjavajuće za Ameriku bili su remiji sa Salvadorom i Hondurasom, ali je poraz od Paname bio znak da je mesto u Kataru upitno, što je bilo apsolutno vidljivo u poslednjem kolu.
Ubedljive pobede nad Panamom (5:1) i Hondurasom (3:0) donele su Americi osam golova prednosti nad Kostarikom i tri boda više pred poslednji duel pa ih nije previše zaboleo poraz od 2:0.
Ali, selektor Greg Berhalter sasvim sigurno da nije zadovoljan celim procesom, naročito ako se uzme u obzir da će na Mundijalu igrati u Grupi B protiv Engleske, Velsa i Irana.
Veliku obavezu da izbegnu rani odlazak kući imaće predvodnici reprezentacije, ofanzivac Kristijan Pulišić, defanzivac i kapiten Voker Cimerman, a mnogo se očekuje i od mladog veznjaka Tajlera Adamsa.
Raspored
21. novembar
22.00 SAD – Vels
25. novembar
22.00 Engleska – SAD
29. novembar
22.00 Vels – SAD
► Nedavno je u Beograd stigao i trofej Svetskog prvenstva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala