- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

U inat Ukrajini – treći uzastopni Mundijal za Iran

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaIranski reprezentativci na treningu u Moskvi
Iranski reprezentativci na treningu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Uzalud trud i džaba im sve – tako se u najkraćem mogu opisati pokušaji FS Ukrajine da za zelenim stolom izdejstvuje izbacivanje reprezentacije Irana sa Mundijala, zbog navodne podrške te države Rusiji.
Naravno, to se neće dogoditi i Iran će nastupiti na svom šestom Svetskom prvenstvu, trećem uzastopnom posle Brazila i Rusije.
Sasvim sigurno i silovito, Iran je do Mundijala stigao kroz kvalifikacionu Grupu A gde je na deset mečeva osvojio 25 poena, uz osam pobeda i po jedan remi i poraz.
Oba neuspeha su zabeležena protiv Južne Koreje koja je ostala drugoplasirana, ali mesto u Kataru nije bilo upitno za ekipu koju je predvodio hrvatski trener Dragan Skočić.
Ipak, on neće biti uz tim na Mundijalu, smenjen je, a na njegovo mesto je postavljen Karlos Keiroš, portugalski trener koji je prethodno čak osam godina proveo na selektorskoj poziciji Irana.
Neće bivši trener Mančester junajteda imati lagan posao, rivali će u Grupi B biti Engleska, SAD i Vels, ali je sasvim sigurno da će tim predvođen kapitenom Ehsanom Hajsafijem, veznjakom Alirezom Jahanbakšom i napadačem Sardarom Azmunom dati sve od sebe za dobar rezultat.
Raspored
21. novembar
16.00 Engleska – Iran
25. novembar
13.00 Vels – Iran
29. novembar
22.00 Iran – SAD
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala