Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pročitana Fon der Lažen! Zapadna akcija ukidanja Srbije – tablice samo maska za mnogo opasniji plan

© Tanjug / AP/Johanna GeronUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Usred gužve i haosa oko promene registarskih tablica na severu Kosova i Metohije, Zapad je protekle nedelje pokrenuo mnogo opasniji plan – da definitivno natera Srbiju da potpuno odustane od Kosova i Metohije.
Perfidne namere otkrila je predsednica evropske komisije Ursula fon der Lajen koja je najavila da će francusko-nemački plan za Kosovo biti uključen u Briselski dijalog.

Zapadna nagrada za Prištinu

Znači, umesto da kazne Prištinu koja javnim porukama i konkretnim delima, potpuno ukida Briselski sporazum – pošto Kurti i njegova vojska poručuju da im ne pada napamet da osnuju ZSO, a planiraju nasilno, bespravno i protivno sporazumima da oduzimaju srpske automobile koje nemaju tablice lažne države – Zapadni zaštitnici spremaju veliku nagradu za Albance.
Tačnije, na isti način kako Kurti i i Priština gaze sve pravne norme i dogovore, tako i čelnici EU brutalno prevazilaze i poništavaju ovlašćenja koja imaju.

Plan je jasno obelodanjen – da Srbija prihvati „originalnu ideju“ Šolca i Makrona i da omogući da samopriznata i nakazna „država“ Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija do 2033. godine.

Da li je istovremeno plan i da se potpirivanjem haosa na severu Kosova i Metohiji, Beograd primora na nakazni parisko-berlinski „kompromis“ kojim se ukida Srbija?
Da li je istovremeno bio plan i da se Srbima objasni da je Briselski sporazum mrtav tako da se oni prinude na izlazak iz svih privremenih kosovskih institucija što su i učinili?
Da li je dalje plan, da se pod tim uslovima, potpali buktinja na severu KiM kako bi Beogradu bio stavljen na sto (ili ispod stola), papir o odustajanju od južne pokrajine po modelu – uzmi ili ostavi?
Da li je plan da Srbi sa Kosova i Metohije budu zarobljeni kao taoci da bi se Srbija prinudila da potpiše sve, da ukine sopstvenu državu kako bi dobila obećanje za članstvo u skrhanoj i ofucanoj EU u budućem neizvesnom trenutku?
Da li je to put i da Srbija odustane i od samostalnosti, brzinski uvede sankcije Rusiji, okrene leđa svim partnerima i kapitulira?

EU izašla iz mandata

Ursula fon der Lajen dobro zna, kao što znaju svi, da Evropska unija po Rezoluciji Ujedinjenih nacija nema apsolutno nikakav mandat da određuje status Kosova i Metohije.
Ursula fon der Lajen odlično zna da je Evropska unija po mandatu UN samo posrednik u dijalogu o tehničkim i nestatusnim pitanjima kojima bi trebalo da se omogući normalan život na Kosovu i Metohiji.
Ursula fon der Lajen odlično zna da lideri evropskih zemalja, pa bile to i Francuska i Nemačka, kao ni briselski nameštenici i činovnici, nemaju nikakva ovlašćenja da zvanično predlažu rešenje za status Kosova i Metohije.
Snaga njihovih predloga je potpuno ista kao da svoje ideje o budućnosti Kosova javno iznesu Pakistan, Čile, Katar, Egipat ili Dominikanska republika.

Srbija ne naseda na igrarije

Za budući status Kosova nadležan je jedino Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija koji bi trebalo da verifikuje eventualni budući dogovor Beograda i Prištine.
Do tada, na snazi su Rezolucija 12 44 i norme međunarodnog prava koje kažu da je Kosovo i Metohija sastavni deo države Srbije.
Zato, Srbija neće nasesti na jeftine igrarije briselskih birokrata koji bi trebalo više da razmišljaju o tome kako će narod da im prezimi.
Beograd je, prema našim informacijama, potpuno prozreo briselku igru i neće se upecati u naivnu i jeftinu zamku.
Bilo bi dobro da i Fon der Lajen (koja je pod istragom i u vezi sa nabavkom vakcina protiv korona virusa) prestane da laže sve nas i samu sebe da je Brisel, koji ne može da primeni ni dosadašnje sporazume, spreman da smisli, postigne i realizuje istorijski dogovor Beograda i Prištine.
Bilo bi dobro da ona ne bude Fon der Lažen!
Viola fon Kramon - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
SRBIJA
Viola fon Sramon ponižava Srbiju: Da li je sledeće da nas izvode iz kuća i vešaju na Terazijama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala