- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nariškin: Postoje posredne potvrde o vezi SMS poruke Liz Tras i eksplozija na „Severnom toku“

© AP Photo / Alberto PezzaliLiz Tras
Liz Tras - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Spoljnoobaveštajna služba Rusije raspolaže posrednim potvrdama u vezi sa saopštenjem da je „sve učinjeno“, koje je Liz Tras, dok je obavljala funkciju premijera Velike Britanije, poslala američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu odmah nakon eksplozija na gasovodima „Severni tok“, izjavio je direktor te službe Sergej Nariškin.
„Imam samo indirektne potvrde da sve to ima osnove“, rekao je Nariškin za televizijski kanal „Rusija 1“.
Prema njegovim rečima, ruske specijalne službe moraju da budu pripravne.
„Moramo biti budni, a specijalne službe, uključujući Spoljnoobaveštajnu službu, moraju nastaviti da otkrivaju i sprečavaju bilo kakve spoljne pretnje našoj državi i našim građanima“, rekao je Nariškin.
Zapadni internet mediji, uključujući popularnu američku onlajn platformu „Reddit“ i itdanje „19Fortyfive“, preneli su informaciju osnivača baze za razmenu podataka „Megaupload“ i „Mega“ Kima Dotkoma o tome da je moguće da je bivša britanska premijerka Liz Tras uputila poruku SAD Entoniju Blinkenu s tekstom „Sve je učinjeno“, nakon terorističkih napada na „Severni tok“.
Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra istovremeno na dva ruska gasovoda koji dostavljaju gas Evropi – „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanoj diverziji. Operater gasovoda, kompanija „Nord strim AG“ je tada saopštila da je reč o incidentima bez presedana i da je nemoguće proceniti kada će šteta biti sanirana. Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivični postupak zbog međunarodnog terorizma.
Britain's Prime Minister Liz Truss looks down during a press conference in the Downing Street Briefing Room in central London on October 14, 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
RUSIJA
Rusija čeka odgovor: Da li je Liz Tras porukom Blinkenu otkrila ko stoji iza napada na Severni tok
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala