- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Sergej Polunjin: Zbog Putina kroz vatru i vodu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMaša i Sergej Polunjin
Maša i Sergej Polunjin - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Vladimira Putina odavno podržavam i prošao sam kroz vodu i vatru zbog toga. Čini mi se da ljudi treba maksimalno da se mobilišu za podršku svoje zemlje i predsednika. Smatram da on sve radi ispravno, osmišljeno, kaže gostujući u emisiji „Maša i...“ Sergej Polunjin.

Jedan od najpoznatijih baletskih igrača današnjice, Sergej Polunjin nedavno je priredio humanitarni koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu. Tokom probe pred nastup, Polunjin, koji je rođen u Ukrajini, za Sputnjik je otkrio da li se navikao da se njegov rodni grad Herson sada nalazi u – Rusiji.
„Rođen sam u Hersonu, moji deda i baba su tu došli iz Ivanova, a sa druge strane iz Kubanja, jedan deo je bio u Sibiru. Zato se moj deda ponosio što je Rus. Baka je uvek veoma lepo govorila o Rusiji. Otuda je uvek bio prisutan osećaj da sam Rus. Čak i kad sam otišao u Englesku i kad su me pitali odakle sam a ja odgovarao – iz Ukrajine, rekli bi mi – a, dakle, Rus. Svi koji su odatle, Poljaci, Ukrajinci, svi su za njih bili Rusi. I prema meni su se tako odnosili. Sad je veoma čudno što se sve promenilo. U sovjetsko vreme svi su se kretali tamo-vamo, a u Ukrajini živi baš ogroman broj Rusa, bilo u Kijevu, ili Harkovu, Hersonu, Dnjepropetrovsku, Odesi. Taj faktor se ne može nikako zanemariti. Nadam se da će uskoro prestati pretnje po rusko stanovništvo i da će svi početi da žive mirno i zajedno“, objašnjava baletski umetnik.
Polunjin je sa nama podelio i koliko je zahtevno stvarati i raditi pod okolnostima u kojima se trenutno nalazi svet ali i koliko se posle početka specijalne vojne operacije u Ukrajini promenio njegov pogled na Zapad.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala