- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki obaveštajac: Evropa strahuje da bi Poljska mogla da uvuče NATO u sukob u Ukrajini

© AP Photo / Alik KepliczPoljska vojska
Poljska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Evropske zemlje nisu spremne da šalju svoje vojnike u Ukrajinu, ali postoji strahovanje da bi Poljska mogla da uvuče NATO u sukob, izjavio je oficir obaveštajne službe američke mornaričke pešadije u penziji Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal „Judging Freedom“.
„Evropa nije ushićena: ona je zabrinuta zbog toga što Poljska uvlači NATO u taj sukob. Sada u Evropi niko ne gori od želje da šalje u Ukrajinu vojnike. Entuzijazam je nula!“, rekao je oficir.
Prema njegovom mišljenju, za slanje vojnika u Ukrajinu zemlje Severnoatlantske alijanse nemaju infrastrukturu koja bi im omogućila da se suprotstave sredstvima protivvazdušne odbrane i teške oklopne tehnike.
Oficir je, takođe, ukazao na „entuzijazam“ Poljaka, istakavši da je, prema njegovoj računici, u Ukrajini od 10.000 do 30.000 hiljada vojnika iz te zemlje koji ratuju na prvoj liniji fronta.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u više navrata upozoravao na ozbiljne posledice u slučaju sukoba vojnika NATO-a s ruskom armijom. On je naglasio da bi takav razvoj događaja mogao dovesti do globalne katastrofe, ali je dodao da se nada da će zapadni lideri biti razumni.
U Poljskoj se raspoređuje bataljon NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SVET
Mediji: Poljska se priprema za invaziju na zapadnu Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala