- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Teheran optužio Kijev da je odbio sastanak o navodnoj isporuci iranskih dronova Rusiji

© Sputnik / Anton Bыstrov / Uđi u bazu fotografijaZastava Irana
Zastava Irana - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Irana Husein Amir Abdolahjan optužio je kijevske vlasti da su odbile da se sastanu sa iranskim stručnjacima po pitanju navodne isporuke dronova Moskvi.

„Postojao je dogovor sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrijom Kulebom da, ukoliko Kijev raspolaže bilo kakvim dokumentarnim dokazima da je Rusija koristila iranske dronove protiv Ukrajine, da nam ih pokažu. Trebalo je da se održi i sastanak pre dve nedelje u jednoj od evropskih zemalja, međutim, iako smo mi doputovali tamo i čekali 90 minuta, ukrajinska delegacija se nije pojavila“, kazao je iranski diplomata.

Inače, Teheran kategoriči odbacuje bilo kakve tvrdnje da je Iran isporučiao Rusiji bespilotne letelice za upotrebu u konfliktu u Ukrajini.
To je potvrdio i stalni predstavnik Irana pri UN Amir Said Iravani, kao i portparol iranskog Ministarstva inostranih poslova Naser Kanani.
Tim povodom oglašavali su se brojni ruski zvaničnici, a portparolka ruskog spoljnopolitičkog resora Marija Zaharova kazala je svojevremeno da se tema kupovine iranskih dronova od strane Rusije namerno potencirala u američkim medijima.
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski ambasador u UN: Lažne optužbe da Rusija nabavlja iranske dronove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala