- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Istorijski penali i velika šansa za Lavove

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMane i Sačes u vazdušnom dueu
Mane i Sačes u vazdušnom dueu  - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2022
Pratite nas
Na potpuno spektakularan način Senegal je izborio plasman na Svetsko prvenstvo, utakmica protiv Egipta je ušla u istoriju afričkog fudbala zbog svega što se dešavalo.
Egipćani su bili domaćini uzvratne utakmice pošto su pobedili u prvom duelu sa 1:0, rezultat je bio istovetan u revanšu, usledili su produžeci, a na kraju i penali u kojima je Senegal imao više sreće.
Ta utakmica je obeležila treću rundu kvalifikacija, u drugoj je Senegal bio dominantan i sa 16 poena iz šest utakmica bio prvi u grupi sa Togom, Namibijom i Kongom.
Lavove Terenge, kako glasi nadimak Senegala, kao selektor predvodi bivši reprezentativac Aliju Sise, a najveću snagu ima u Sadiju Maneu, jednom od najboljih fudbalera sveta.
Ključan za ekipu na Mundijalu biće kapiten Kalidu Kulibali, defanzivac Čelsija, a na sredini terena će prevodnik biti Idrisa Gaj, 33-godišnji fudbaler Evertona.
Sa takvim imenima sve osim plasmana u nokaut fazu bi bio debakl, imajući u vidu da će Senegal igrati u Grupi A protiv Holandije, Ekvadora i domaćina Katara.
Raspored
21. novembar
19.00 Senegal - Holandija
25. novembar
16.00 Katar - Senegal
29. novembar
18.00 Ekvador - Senegal
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala