- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarni događaji u životu slavnog fudbalera – otkriće grobnica i hitna penzija zbog 50 miliona evra

© AP Photo / Joan MonfortĐerar Pike, Barselona
Đerar Pike, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2022
Pratite nas
Oko 250 grobova pronađeno je na imanju fudbalera Barselone Đerara Pikea u Španiji, samo nekoliko dana pre nego što je objavio da prekida sa igranjem profesionalnog fudbala. Slavni štoper se oprostio od Barse ove subote na meču sa Almerijom.
Sada već bivši defanzivac Katalonaca poznat je i kao veliki biznismen van fudbalskog terena, a želeo je da investira u gradnju luksuznog hotela u čuvenom letovalištu u Malagi.
Pike je potrošio oko 20 miliona evra za kupovinu zemljišta u mestu Kosta del Sol, međutim, projekat je stopiran nakon što se pojavio neočekivani problem.
Prema pisanju španske „Marke“, na imanju koje je fudbaler kupio, pronađeno je 250 grobova. Studije će utvrditi iz kog perida potiču grobovi.
„Ekshumirali smo oko 250 grobnica koje su u velikoj većini prazne. Postoji mogućnost da nikada nisu ni korišćene i da nisu dovoljno vredne da bi bile sačuvane. Ovo je jedno od najvežih groblja u ovom delu Španije“, rekao je arheolog Alberto Kumpijan za lokalne medije.
Kumpijan dodaje i da kada grobovi budu ispitani ne očekuje više nikakva odlaganja i da će gradnja Pikeovog hotela moći da se nastavi početkom 2023. godine.
U međuvremenu, 35-godišnji Pike (35) je u četvrtak objavio da zvršava sa aktivnim igranjem fudbala i da će ove subote protiv Almerije odigrati poslednji meč u karijeri u dresu Katalonaca.
Pike je objavio video na svom tviter nalogu povodom najave penzionisanja, iza koga se krije želja da pomogne matičnom klubu i otpiše dug od 50 miliona evra, koliko mu Barsa nije isplatila prethodnih godina.
Uz poruku oproštaja od fudbala u videu se nalaze i kadrovi iz njegovog detinjstva i prvih fudbalskih koraka.
Rođeni Katalonac je započeo karijeru u čuvenoj „La Masiji“, a potom prešao u Mančester junajted sa 18 godina, gde je igrao do 22. Među „Crvenim đavolima“ je bio deo sastava koji je osvojio Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona.
Po povratku u Barselonu 2008. godine postao je neizostavni član jedne od najtrofejnijih ekipa u istoriji fudbala. Sa Barsom je osvojio osam prvenstava Španije, sedam Kupova kralja, šest Superkupova Španije, tri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope i tri Svetska klupska prvenstva.
Sa reprezentacijom Španije je stigao do evropskog trona u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, kao i titule prvaka sveta 2010. godine.
Večeras je odigrao 84 minuta, pre nego što je aplauzima i zagrljajima ispraćen sa terena. Naravno sa suzama u očima...
Gost „Miljanovog kornera“ bio je fudbalski ekspert Rade Bogdanović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala