- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Predsednička kandidatura verovatna

© AP Photo / Charlie NeibergallDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
Pratite nas
Na mitingu pristalica Republikanske stranke u američkoj saveznoj državi Ajovi, bivši predsednik SAD Donald Tramp najavio je kao moguću treću kampanju za Belu kuću.
„Da bi naša zemlja ponovo bila uspešna, bezbedna i slavna, verovatno ću to morati da uradim ponovo. Spremite se, to je sve što mogu da vam kažem“, rekao je Tramp na skupu u gradu Sijuks sitiju u Ajovi.
Tramp se pojavio na skupu u Ajovu u okviru kampanje za takozvane međuizbore, kako bi podržao republikanske kandidate za Senat. Na mitingu su, pored njega, govorili i guverner Ajove Kim Rejndols i senator Čak Grejsli.
Prema rečima bliskih saradnika, on je željan da se vrati u političku igru za predsedničke izbore, a jedan od njegovih viših savetnika koji nije želeo da bude imenovan rekao je Rojtersu da Tramp želi da se kandiduje i da to objavi pre Dana zahvalnosti, što bi mu dalo prednost u odnosu na njegove protivnike i da je on toga svestan.
Ako bi postao prvi kandidat republikanaca za nominaciju, to bi moglo da izbaci iz trke potencijalne stranačke rivale, rekli su njegovi savetnici, i dodali da je ipak moguće da bivši američki predsednik ipak odloži takvu odluku ili da se predomisli.
Nezavisni analitičari i izborne ankete u SAD prognoziraju da je velika verovatnoća da će republikanci na međuizborima sledeće nedelje osvojiti većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa i da će imati šansu da preuzmu kontrolu i nad Senatom, što bi im dalo mogućnost da blokiraju zakonodavnu agendu predsednika Džozefa Bajdena u naredne dve godine, navodi britanska agencija.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SVET
Tramp: Tviter je sada u rukama razuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala