- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić ispisao istoriju NBA lige – Srbin nadmašio legendarnog Čemberlena /video/

© AP Photo / Craig MitchelldyerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
Pratite nas
Srpski as Nikola Jokić zabeležio je 79. tripl-dabl u NBA ligi, prestigao je legendarnog Vilta Čemberlena i postao centar sa najviše tripl-dablova u istoriji. On je u trijumfu Denvera nad Oklahomom rezultatom 122:110 postigao 15 poena uz 14 asistencija i 13 skokova, ali je imao i čak 10 izgubljenih lopti.
S druge strane, u taboru „grmljavine“ nastupio je Aleksej Pokuševski koji je postigao šest poena uz sedam skokova.
To može samo Nikola Jokić i niko više. Odigrao je utakmicu ispod njegovog nivoa, ali je opet bio na visini zadatka kada je bilo potrebno. U prvom poluvremenu dvostruki uzastopni MVP NBA lige je ubacio samo dva poena, imao je devet skokova i osam asistencija.
Jokić je samo u dva navrata uputio šut ka košu iz igre, ali je njegov tim imao osetnu rezultatsku prednost - 71:57, pre svega zbog raspoloženog Erona Gordona koji je do tog trenutka na svom kontu imao velikih 23 poena.
Nastavak je doneo buđenje Oklahome, koja je mlada ekipa i puna potencijala. „Srpski jednorog“ Aleksej Pokuševski je uspeo da pogodi za preokret Tandera - 93:91, a Jokić je u tim trenucima bio na klupi.
Jasno je tada bilo Majklu Melounu da mora da ubaci „džokera“ u igru i kako se Nikola vratio, tako su on i Marej preuzeli odgovornost i stvari su ekspresno došle na svoje mesto. Usledila je serija Nagetsa 13:2 i pitanje pobednika bilo je rešeno.
Najefikasniji u Denveru bio je Eron Gordon sa 27 poena, pet skokova i tri asistencije pratio ga je Marej koji je brojao do 24. S druge strane, maestralnu partiju pružio je Šej-Gilddžus Aleksander koji je postigao čak 37 poena.
Inače, Jokić je uspeo u drugom poluvremenu da zabeleži i popularni kvadripl-dabl, s obzirom na to da je imao čak 10 izgubljenih lopti, što je atipično za "profesora košarke" iz Sombora koji se konstantno poigrava sa Amerikancima i ruši rekorde.
Srušio je još jedan, u legendu je ispratio rezultat Vilta Čemberlena s kojim je delio šesto mesto na večnoj listi košarkaša u NBA ligi po broju tripl-dablova.
Ispred Jokića je trenutno as Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms (105), Džejson Kid (107), Medžik Džonson (137), Oskar Robertson (181) i apsolutni rekorder Rasel Vestbruk (194).
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Od sjaja do očaja i nazad – Partizan kroz dramu do pobede u Atini!
Džejlen Adams - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SPORT
Jedan Amerikanac manje u Zvezdi
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
SPORT
Amerika je još jednom videla – nema šale sa „ludim Srbinom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala