- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Komitet UN odobrio rezoluciju Rusije o borbi protiv veličanja nacizma

© Foto : PixabayUjedinjene nacije
Ujedinjene nacije  - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
Pratite nas
Treći komitet Generalne skupštine Ujedinjenih nacija usvojio je ruski nacrt rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma.

Za dokument pod nazivom „Borba protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih tipova prakse koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije i netrpeljivosti povezane sa njima“ glasalo je 106 zemalja, dok je 15 bilo uzdržano, javlja reporter Sputnjika.

Između ostalog, rezolucija preporučuje zemljama da preduzmu konkretne relevantne mere „uključujući u zakonodavnoj oblasti, kao i obrazovnoj sferi, u skladu sa njihovim međunarodnim obavezama u oblasti ljudskih prava, kako bi se sprečila revizija istorije i ishoda Drugog svetskog rata, kao i negiranje zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, izvršenih tokom Drugog svetskog rata“.
Među zemljama koje su glasale protiv našle su se SAD, Nemačka, Ukrajina, Britanija i Francuska.
Ove zemlje su argumentovale svoj stav time da Rusija navodno eksploatiše temu borbe protiv nacizma u cilju sprovođenja specijalne operacije u Ukrajini.
Pomenuta rezolucija se usvaja na godišnjem nivou na Generalnoj skupštini UN. Nakon što je odobrio komitet, o njoj će se glasati i na sednici GS UN, koja se obično održava u decembru.
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
RUSIJA
Nariškin: Rasadnik neonacizma u Ukrajini je opasnost za celu Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala