- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija: Zapad vrbuje teroriste kako bi učestvovali u borbama u Ukrajini

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski ehlikopteri uništavaju vojnu tehniku ukrajinskih nacionalista
Ruski ehlikopteri uništavaju vojnu tehniku ukrajinskih nacionalista   - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
London i Vašington vrbuju međunarodne teroriste kako bi učestvovali u borbama u Ukrajini na strani Kijeva, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„U svetlu specijalne vojne operacije, obaveštajne službe SAD i Engleske vrbuju članove međunarodnih terorističkih organizacija kako bi ih prebacili da učestvuju u borbenim dejstvima na strani kijevskog režima“, rekao je Patrušev na sastanku sekretara saveta bezbednosti zemalja ZND.

„Prljava bomba“

Ukrajina pravi „prljavu bombu“ uz pomoć Zapada, saopštio je Patrušev.
„Prema dostupnim informacijama, u Ukrajini se radi na stvaranju 'prljavog' nuklearnog punjenja. Smatramo da se taj proces odvija uz učešće zapadnih pokrovitelja. S tim u vezi izražavamo ozbiljnu zabrinutost zbog takve, očigledno opasne, situacije koja, ako se ne prekine, preti globalnom katastrofom“, istakao je on.
Kako su saopštili izvori iz raznih zemalja, između ostalog i iz Ukrajine, kijevski režim priprema provokaciju na teritoriji svoje zemlje uz upotrebu „prljave bombe“ ili municije sa malom nuklearnom snagom.
Cilj provokacije je da se, prema navodima izvora, Rusija optuži da je upotrebila oružje za masovno uništenje i da se na osnovu toga pokrene snažna antiruska kampanja.
„Prljava bomba“ ─ kontejner sa radioaktivnim izotopima i eksplozivnim punjenjem. Prilikom detonacije, kontejner se uništava, radioaktivna supstanca se raspršuje udarnim talasom, stvarajući radioaktivnu kontaminaciju područja na velikim površinama, a može da dovede i do nastanka radijacijske bolesti.
Prljava bomba - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Koje posledice može imati upotreba „prljave bombe“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala