Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić dobio ličnu poruku od Lavrova

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov i Ivica Dačić
Sergej Lavrov i Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je Ivici Dačiću postavljenje na mesto ministra spoljnih poslova Srbije i poručio da je spreman za nastavak rusko-srpske saradnje i u kontekstu zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i pravednog rešavanja kosovskog pitanja.
On je u pismu, koje je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko danas uručio Dačiću, ocenio da u aktuelno "nelako doba" diplomatija dobija poseban značaj.
Lavrov je u pismu izrazio uverenje da će pod stručnim rukovodstvom Dačića spoljnopolitički resor savladati sve izazove i složene zadatke u vezi sa odbranom zakonitih prava i interesa Srbije na osnovu principa međunarodnog prava.

"Tvoja bogata iskustva, znanja, uspostavljanje ličnih kontakata su zalog postizanja zacrtanih ciljeva i daljeg jačanja pozicije Srbije na svetskoj areni", poručio je Lavrov.

Dačić je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i o aktuelnim geopolitičkim pitanjima.
Kako se navodi u saopštenju, oni su razmotrili i situaciju u regionu.
Ivica Dačić i Aleksandar Bocan-Harčenko  - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
SRBIJA
Dačić sa Harčenkom: Na Zapadnom Balkanu sačuvati stabilnost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala