- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Završeni razgovori Srbije i MMF: Predložen novi aranžman

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICMinistar finansija Siniša Mali na sastanku sa misijom MMF-a
Ministar finansija Siniša Mali na sastanku sa misijom MMF-a - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Sastankom u Narodnoj banci Srbije završeni su zvanični razgovori Misije MMF s delegacijom Srbije i tokom posete predložen je novi stendbaj aranžman koji će zameniti postojeći Instrument za koordinaciju politike, saopštila je danas NBS.
Na sastanku MMF sa delegacijom Srbije ocenjeno je da srpska privreda ima dobre mehanizme odbrane od šokova.
„Predloženi stendbaj aranžman biće dodatna podrška finansiranju u uslovima izazova u svetskom ekonomskom okruženju, a podržaće i makroekonomske politike i napore vlasti na sprovođenju strukturnih reformi, sa fokusom na sektor energetike. Stendbaj aranžman će zameniti postojeći Instrument za koordinaciju politike i nadovezaće se na reformsku agendu Instrumenta, uz uvažavanje tekućih izazova“, navedeno je u saopštenju.
Razgovori su vođeni u okviru trećeg razmatranja rezultata sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa, podržanog savetodavnim, nefinansijskim Instrumentom za koordinaciju politike iz juna 2021. godine.
Istovremeno, razmatrano je i zaključivanje novog stendbaj aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, čiji je fokus na nastavku vođenja odgovorne ekonomske politike, uz dodatnu podršku finansijskoj stabilnosti u periodu vanrednih svetskih okolnosti i preplitanja nekoliko kriza, saopšteno je iz NBS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala