- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaporoška nuklearna elektrana prelazi pod nadležnost „Rosenergoatoma“

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйZaporoška nuklearna elektrana u Energodaru
Zaporoška nuklearna elektrana u Energodaru - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
U Energodaru je pokrenut proces prelaska Zaporoške nuklearne elektrane pod nadležnost ruske energetske kompanije, operatora ruskih nuklearnih elektrana „Rosenergoatom“, izjavio je šef gradske administracije Aleksandar Volga za portal „Ukraina.ru“.

„Nakon dolaska upravne organizacije iz Rusije, započet je rad na integraciji stanice i osoblja pod nadležnost 'Koncerna Rosenergoatom'“, rekao je on.

Po njegovim rečima, ljudi koji su ostali da rade u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i stanovnici Energodara izabrali su Rusiju kao zemlju u kojoj žele da žive i rade. Volga je naglasio da je Zaporoška nuklearka sada sastavni deo Rusije – plate zaposlenima isplaćuje Rusija, ruske banke uvode platne projekte, a realizuju se i društveni projekti kako na teritoriji grada, tako i elektrane preko „Rosatoma“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je 5. oktobra da se Zaporoška nuklearka stavi pod kontrolu Rusije i da se preduzmu mere u cilju stvaranja saveznog državnog unitarnog preduzeća „Zaporoška nuklearna elektrana“ u cilju osiguravanja bezbednosti objekata upotrebe atomske energije Zaporoške nuklearne elektrane.
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Direktor IAEA: Zapanjen sam koliko Putin zna o Zaporoškoj nuklearki
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala