- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Savetu Federacije Rusije vijore se zastave četiri nova regiona /video/

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPostavljanje zastava novih subjekata Rusije u Savetu Federacije
Postavljanje zastava novih subjekata Rusije u Savetu Federacije  - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Zastave novih regiona Rusije - Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti svečano su postavljene u Savetu Federacije uoči Dana narodnog jedinstva.
„Donjecka i Luganska Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast su punopravni subjekti Ruske Federacije. Prema tradiciji, njihove zastave će imati svoje mesto u galeriji zastava“, rekla je predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.
Zastave su postavili vojnici počasne straže.
Matvijenko je navela da su senatori podržali ulazak Donjecke i Luganske Narodne Republike i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije, kao i njihovu odluku da se vrate svojoj istorijskoj domovini.
„Simbolično je da se današnja ceremonija održava uoči Dana narodnog jedinstva, praznika koji objedinjuje sve stanovnike naše multinacionalne zemlje“, dodala je Matvijenko.
Naglasila je da put ujedinjenja sa Rusijom nije bio jednostavan, jer su dugi niz godina ljudi živeli u državi koja je od njih tražila da se odreknu svoje istorije, kulture i jezika.
Predsednik Rusije Vladimir Putin se 30. septembra obratio građanima nakon objavljivanja rezultata referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nakon čega je sa njihovim liderima potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije. Putin je kasnije potpisao savezne zakone kojima je ratifikovao prijem ovih regiona u sastav Ruske Federacije.
Šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saljdo, šef administracije Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, šef LNR Leonid Pasečnik i šef DNR Denis Pušilin na ceremoniji potpisivanja sporazuma o ulasku DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
EKONOMIJA
Šta ruska ekonomija dobija s pripojenim regionima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala