- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Real „petardom“ overio prvo mesto ispred Nemaca

© AP Photo / Manu FernandezReal Madrid - Seltik, Fede Valverde
Real Madrid - Seltik, Fede Valverde - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Real Madrid i Lajpcig potvrdili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona ubedljivim pobedama u poslednjem kolu. Kraljevski klub demolirao je u Madridu Seltik sa 5:1, dok je bundesligaš u Varšavi slavio sa 4:0.
Dakle, iz grupe F u ponedeljak na žrebu Real će kao prvoplasirani među povlašćene u prvi šešir, dok će Lajpcig u drugi šešir. U Ligu Evrope seli se trećeplasirani Šahtjor, dok očajni Seltik završava evropsku turneju.
Real nije imao milosti prema Škotima, uostalom ulog je bilo prvo mesto u grupi i pozicija povlašćenog na žrebu u ponedeljak pa je Anćelotijev tim u vleikom stilu demolirao Seltik u Madridu sa 5:1.
Prvo poluvreme donelo je čak tri jedanaesterca, a dok su domaćini iskoristili svoja dva - Modrić u šestom i Rodrigo u 21. minutu - Juranović na drugoj strani nije, pa je Seltik na pauzi zaostajao (2:0).
U nastavku je Real postigao još tri pogotka, preko Asensija u 51, Vinisijusa u 61. i Federika Valverdea u 71. minutu, dok je počasni pogodak za Škote postigao rezervista Žota u 84. minutu.
I u drugom meču ove grupe u Varšavi između Šahtjora i Lajpciga viđen je sličan scenario, pošto su Nemci pregazili Ukrajince sa 4:0.
Nkunku je u 10. minutu doveo Lajpcig u vođstvo, da bi u drugom delu Andre Silva, Dominik Soboslaj i štoper domaćih Bondar autogolom postavili konačan rezultat.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala