Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministar Vučević: Dron se kretao iz pravca Jarinja. Ne izazivajte Srbiju, ne šalimo se!

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeMinistar odbrane Srbije Miloš Vučević
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se nakon što je Vojska Srbije oborila komercijalni dron iznad vojnih objekata garnizona Raška i saopštio da se bespilotna letelica kretala iz pravca Jarinja ka Raški. On je poručio: Ne izazivajte Srbiju, ne šalimo se!
"Vojska Srbije je postupajući po naredbi Vrhovnog komandanta oborila dron. Letelica se kretala iz pravca Jarinje-Rudnica iznad vojnih objekata garnizona Raška", rekao je Vučević.
On je čestitao Vojci Srbije na odlučnosti da štite nebo i građani Srbije poručio da je nebo iznad Srbije bezbedno.
Dodao je da će se više detalja o oborenom dronu znati posle istrage.
"Mislim da pravac kretanja jasno govori odakle je dron. . Istraga će utvrditi tačnu vrstu drona i videćemo i ko je proizvođač i kome pripada letelica, o tome ćemo imati jasnu sliku u narednim danima, možda i narednim satima", kazao je ministar za Pink televiziju.
On je objasnio da je Vojska Srbije dron oborila korišćenjem elektronskih uređaja.
"To je na ponos naše armije. Nisu korišćeni topovi, već najsavremeniji uređaji. To pokazuje da se ne šalimo, da nikom ne pretimo, ne zveckamo oružjem, ali smo vrlo odlučni da štitimo Srbiju i njenu nezavisnost i slobodu. Srbija je uvek za dijalog i kompromise, ali Srbija više nije džak za udaranje, i Vojska Srbije je sposobna da izvrši svaku naredbu predsednika Republike i Vlade".
Vučević je dodao da je jučerašnje stavljanje u pripravnost Vojske Srbije izazvala uznemirenje i ljutnji kod onih koji su se osetili prozvanim.
"Mi nismo slali našu vojsku nigde, niti smo uznemiravali bilo koga. Obučenost vojske i spremnost da dejstvuje pokazuju sve. Nemojte nas potcenjivati, budite partneri sa Srbijom, posluštajte ono što predsednik jasno i glasno kaže - vratimo se za pregovarači sto. Pustite te aktivnosti koje su uznemiravajućeg karaktera", kazao je ministar.
Vučević je istakao da dronovi svakako nisu išli u snimanje i izviđanje lepih krajolika Raškog okruga, već se vrzmaju i kreću iznad vojnih objekata i pokušavaju da lociraju naše jedinice.
Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
SRBIJA
Vojska Srbije oborila dron u blizini vojnih objekata u Raškoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala