- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat se „kockao“ – hteo je sve, a dobio ništa /foto/

© AP Photo / Martin MeissnerIgor Tudor
Igor Tudor  - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Olimpik Marseja ispali su iz Lige šampiona u neverovatno uzbudljivom raspletu u Grupi D, gde su sve četiri ekipe imale šansu do poslednjeg sudijskog zvižduka da prođu u osminu finala. Hrvat na klupi francuskog giganta Igor Tudor morao je da se kocka - hteo je sve, a dobio ništa.
Naime, Marsej je vodio na poluvremenu protiv Totenhema u 6. kolu grupne faze elitnog takmičenja golom Mbembe u zaustavnom vremenu prvog poluvremena.
Ipak, štoper londonske ekipe Klemen Lengle je izjednačio rezultat 54. minutu. S obzirom na to da je u drugom meču pomenute Grupe D Ajntraht iz Frankfurta preokrenuo u Lisabonu protiv Sportinga do 72. minuta - 1:2 (1:0), bio je to znak Francuzi moraju da krenu u juriš.
I to ne samo juriš po nokaut fazu Lige šampiona, već i potencijalno treće mesto koje ih seli u Ligu Evrope. Napadali su Aleksis Sančez, Genduzi, Arit i ostali izabranici hrvatskog stručnjaka Igora Tudora, pokušavajući da dođu do vođstva protiv „pevaca“.
Kolosalnu priliku u samom finišu utakmice promašio je reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši defanzivac Arsenala i Šalkea 04 - Sead Kolašinac. Eksplodirao je od uzbuđenja Velodrom u tom 87. minutu, kada je Kolašinac sa dva-tri metra glavom šutirao pored stative Ljorisovog gola. Težak i neverovatan promašaj u još neverovatnijem raspletu Grupe D.
Da je ta lopta završila u mreži Olimik Marsej bi igrao Ligu Evrope, ovako je završio evropsku priču već u novembru mesecu.
I kao što to obično u fudbalu biva, kada ne iskoristite prilike kazna stigne vrlo brzo. Tako glasi nepisano pravilo, koje se i ovoga puta ispostavilo kao apsolutno tačno. Pjer Hejbjerg je pogodio u 95. minutu na asistenciju Harija Kejna, što je bio kraj svih nada Francuza da će o(p)stati u Evropi.
Iz Grupe D Totenhem i Ajntraht Frankfurt prošli su među najboljih 16 timova Starog kontinenta, dok će Sporting u Ligu Evrope, a Marsej ostaje kod kuće.
Standings provided by Sofascore
Dijego Simeone - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Najplaćeniji trener sveta ostao bez Evrope!
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
SPORT
Zvezdin biser je tragičar – Mijatović promašio penal za Evropu!
Katar - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Katar 2022
Snimak koji će obeležiti Svetsko prvenstvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala