Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić sa Čen Bo: Zahvalnost Kini na podršci u vezi sa Kosovom

© Tanjug / RADE PRELICAmbasadorka Kine Čen Bo i Ivica Dačić
Ambasadorka Kine Čen Bo i Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Pratite nas
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo o unapređenju bilateralnih odnosa i aktuelnim geopolitičkim pitanjima.
Dačić je ponovio zahvalnost na podršci Kine u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, posebno unutar Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija, kao i očekivanje da će ta podrška od vitalnog značaja za Srbiju biti nastavljena u istom duhu.
Sagovornici su se složili da je jedan od glavnih prioriteta svestrani razvoj ekonomske saradnje dve zemlje, kroz unapređenje trgovinske razmene, priliv novih kineskih investicija i rast našeg izvoza u NR Kinu.
Ambasadorka Kine Čen Bo uručila je čestitku ministra spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vang Jia Dačiću povodom nedavnog stupanja na novu dužnost i izrazila nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti na svim nivoima.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je kontinuirano jačanje prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i da se nada nastavku političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i strateškog partnerstva između Srbije i Kine.
Šef srpske diplomatije iskoristio je priliku da izrazi čestitke povodom nedavno uspešno održanog 20. Kongresa KPK i reizbora predsednika Si Đinpinga na funkciju sekretara partije, te da se nada skoroj realizaciji posete predsednika Si Đinpinga Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala