- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Doživotna suspenzija zbog Rusije – i oštra reakcija košarkaša: „Nije me briga!“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaToma Ertel
Toma Ertel - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2022
Pratite nas
Toma Ertel, francuski košarkaš, ponovio je da ga ne zanimaju kritike zbog odluke da postane član ruskog Zenita, što mu je donelo i trajnu suspenziju iz reprezentacije.
Sjajni plejmejker, jedan od najboljih u Evropi, nedavno je postao član ruske ekipe i tada je rekao da ne želi da se bavi onima koji ga kritikuju.
Ali, sada je to morao da ponovi.
„Neka zapišu oni koji mi šalju negativne poruke i ostavljaju uvredljive komentare u kojima me kritikuju zbog odluke da se preselim u Rusiju. Samo da znaju – nije me briga za sve to. Neka prestanu da gube vreme, neka počnu da misle o svom životu“, naveo je Ertel.
Gotovo istovremeno, iz Pariza je stigla potvrda informacije da je Ertel doživotno suspendovan iz reprezentacije Francuske jer je „prekršio dogovor koji je značio da ne sme da ode u Rusiju“.
„Ertel nije ispunio svoje obaveze. Sa njim je gotovo“, rekao je predsednik Košarkaškog saveza Francuske Žan-Pjer Sita.
Ranije je KSF zabranio igračima da nastupaju u Rusiji, Ertel je potpisao taj dogovor, ali je posle Evropskog prvenstva odlučio da zaigra za Zenit.
Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio selektor košarkaša Rusije Zoran Lukić koji je govorio o stanju u ruskoj košarci.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala