- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Nada umire poslednja“: Peskov o povratku zamrznutih zlatnih i deviznih rezervi

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanje da li se Rusija nada da će vratiti zlatne i devizne rezerve koje je Zapad zamrznuo, rekao da nada umire poslednja.

„Pošto se radi o međunarodnoj krađi, kršenja svih međunarodnih prava i zakona, naravno, da ćemo nastaviti da se boriti za naše interese. Nada umire poslednja“, izjavio je Peskov.

Ranije je evropski komesar za vladavinu prava Didje Rejnolds rekao da smatra da zamrznute zlatne rezerve Rusije u visini od 300 milijardi evra mogu biti sačuvane kao garancija dok ne počne obnova Ukrajine u kojoj će i Rusija učestvovati.
Guvernerka Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina saopštila da je usled zapadnih sankcija zamrznuto oko 300 milijardi dolara zlatnih rezervi zemlje.
Posle početka specijalne operacije u Ukrajini, Zapad je povećao pritisak sankcijama na Rusiju, što je dovelo do povećanja cena električne energije, goriva i hrane u Evropi i SAD. Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su izazvale ozbiljan udar na celu svetsku ekonomiju. On smatra da je glavni cilj Zapada pogoršanje života miliona ljudi.
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
RUSIJA
Peskov: Kolektivni Zapad ukrao mnogo imovine Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala