- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moldavija proteruje ruskog diplomatu; Rusija: Odgovorićemo

© Sputnik / Miroslav Rotarь / Uđi u bazu fotografijaZgrada ambasade Rusije u Kišinjevu
Zgrada ambasade Rusije u Kišinjevu - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije saopštilo je da je jedan od službenika ruske ambasade u Kišinjevu proglašen za personu non grata i da mora da napusti zemlju.
„U skladu sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima (iz 1961. godine), Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija saopštava da je odlučilo da proglasi za personu non grata na teritoriji naše zemlje predstavnika ambasade Ruske Federacije u Kišinjevu, koji je u obavezi da napusti teritoriju Republike Moldavije“, navodi se u saopštenju Ministarstva objavljenom na Telegramu.
Ruska strana obaveštena je o ovome u ponedeljak, u moldavsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvan je ambasador Rusije Oleg Vasnjecov.
U moldavskom Ministarstvu nisu precizirali uzroke proterivanja ruskog diplomate, ali su saopštili da napadi na ukrajinsku energetsku strukturu takođe stvaraju povećane rizike energetskoj bezbednosti Moldavije. Ministarstvo je takođe osudilo činjenicu da Rusija „koristi energetske resurse kao oružje“.
Povodom ovog proterivanja oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, koje je saopštilo da će ruska strana odgovoriti na proterivanje svog diplomate.
„Kako je ruska strana ranije izjavljivala, Rusija će dati odgovarajući odgovor“, saopštilo je rusko Ministarstvo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala