- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović uputio poziv za pregovore oko formiranja vlasti u Podgorici

© Sputnik / Boban NovovićAdministrativna zgrada grada Podgorica
Administrativna zgrada grada Podgorica - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Pratite nas
Lider pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović uputio je poziv za sastanak Jeleni Borovinić Bojović, nositeljki liste "Za budućnost Podgorice", Danilu Šaranoviću, nosiocu liste ”Idemo ljudi!" i Luki Rakčeviću, nosiocu liste ”Može Podgorica — ovo je naš grad!” za inicijalni sastanak povodom dogovora o formiranju lokalne vlasti u Podgorici.
On je u pozivu naveo da se sastanak održava radi što skorijeg formiranja lokalne vlasti i predložio da se održi u srijedu.
Predložio je i da sastanku prisustvuju nosioci pobjedničkih lista zajedno sa članovima pregovaračkih timova.
“Vjerujem da ćemo na ovom sastanku, u otvorenoj i srdačnoj atmosferi, razmijeniti mišljenja o prioritetima buduće gradske uprave, kao i utvrditi principe, format i dinamiku budućih razgovora.”, naveo je Milatović u pozivu.
On je zamolio da nosioci navedenih listi njegov poziv proslijede i političkim činiocima svojih izbornih lista, kao i da do sjutra, 1. novembra, očekuje obavještenje o sastavu pregovaračkog tima.
“Obavještavam vas da će, u ime našeg Pokreta, u razgovorima učestvovati dr Filip Ivanović, g-din Andrej Milović i prof. dr Anđela Jakšić Stojanović.”, naveo je Milatović.
Na lokalnim izborima održanim u Podgorici 23. oktobra, kaolicija oko DPS-a , „Svi za naš grad“ osvojili je 24 mandata, Pokret „Evropa sad“ 13, „Za budućnost Podgorice“ 11(koalicija oko DF-a), „Idemo ljudi“ šest (koalicija oko Demokartske CG), „Može Podgorica - ovo je naš grad“ četiri mandata (koalicija oko URE).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala