- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Zatvoren beogradski Sajam knjiga

© Sputnik / Lola Đorđević65. Beogradski sajam knjiga
65. Beogradski sajam knjiga  - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Tradicionalnom primopredajom „Otvorene knjige“ ambasadora Rumunije i Francuske, ovogodišnjeg i sledećeg počasnog gosta – svečano je zatvoren 65. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu.
Ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju uručila je „Otvorenu knjigu“ ambasadoru Francuske u Srbiji Pjeru Košaru, čime je zvanično okončana ovogodišnja književna manifestacija.
Rumunija je, sa svojom književnošću i kulturom, bila domaćin ovogodišnjeg, a Francuska će biti domaćin sledećeg, 66. Sajma knjiga 2023. godine.
Na ovogodišnjem Sajmu nastupilo je 416 direktnih izlagača, od čega 325 domaćih direktnih izlagača i 91 inostrani direktni izlagač. Ukupan broj učesnika, koji osim direktnih i indirektnih izlagača obuhvata i zastupljene firme, jeste 854, saopšteno je iz Sajma.
Sajam je održan na više od 30.000 kvadratnih metara bruto izložbenog prostora. Održano je 525 programa u organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača. Predstavljene su četiri izložbe.
Osim izdavača iz Srbije, učestvovali su i oni iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Rusije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Kine, Irana Belorusije, Švajcarske, Maroka, Indije , Nemačke, Poljske, Egipta i Mađarske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala