- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan preslišao Megu za 5/5

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPartizan - Mega, košarka, ABA liga
Partizan - Mega, košarka, ABA liga - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana održali su stoprocentan učinak u ABA ligi. Crno-beli su Areni savladali ekipu Mege sa 86:76 (25:26, 25:13, 22:19, 14:18) i stigli do četvrte vezane pobede u svim takmičenjima, a pete u regionalnom.
Ponovo su na momente crno-beli znali da iznerviraju trenera Željka Obradovića opuštenim pristupom koji je Mega umela da kazni i održava egal utakmicu. Uostalom, gosti su vodili skoro celu prvu četvrtinu koju su rešili u svoju korist sa 26:25.
Međutim, kritike Obradovića urodile su plodom u drugoj deonici kada su se crno-beli probudili. Naneli je počeo da igra kako se očekuje, Madar ispratio njegov ritam, pa su domaćini na poluvremenu stigli i do najvećih 11 poena razlike razlike - 50:39.
Borbena i poletna ekipa Mege uspela je na početku treće četvrtine da se vrati u meč i serijom od 10:14 stigne na pet poena razlike (54:49). Međutim, onda crno-beli dodaju gas i prave još veću prednost na kraju treće deonice - 72:58.
Međutim, ni tu crno-beli nisu mogli da „ubiju“ utakmicu. Sredinom četvrte četvrtine Mega je napravila seriju od 10:2 i prišla na 74:68, ali je potom ipak do izražaja došlo iskustvo Partizanove "legije stranaca".
Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Džejson Naneli sa 14 poena, Ekzum, Koprivica i Papapetru su ubacili po deset koševa, dok je Madar ostao na osam.
Na drugoj strani, u redovima Mege, Rudan je ubacio 26 poena i imao devet skokova, dok je drugi Hrvat Branković ubacio 17 koševa uz sedam uhvaćenih lopti.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala