- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Opozicija u Šavniku ima 126 glasova više od koalicije koju predvodi DPS

© Sputnik / Boban NovovićGlasanje u Podgorici
Glasanje u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Prema preliminarnim rezultatima ponovljenog glasanja na dva biračka mesta u Šavniku savez „Prava stvar“ (DPS,SD) osvojio je 61 glas, koalicija „Za budućnost Šavnika“ osvojila je 56 glasova, a savez „Idemo ljudi“ osvojio je šest glasova.
Po podacima koalicije „Za budućnost Šavnika“, dostavljenim Portalu RTCG u mestu Mokro, koalicija „Za budućnost Šavnika“ dobila je 27 glasova, savez „Prava stvar“ 20 i koalicija „Idemo ljudi“ jedan glas. U Komarnici koalicija „Za budućnost Šavnika“ osvojila je 29 glasova, koalicija „Prava stvar“ 41, a „Idemo ljudi“ pet glasova. Pravo glasa na ova dva biračka mesta imalo je 142 birača. Ovo znači da ponovljeno glasanje nije bitnije uticalo na konačan ishod, jer prema podacima koalicije „Za budućnost Šavnika“, oni sa savezom „Idemo ljudi“ imaju više glasova od koalicije koju predvodi DPS.
Prošle sedmice glasalo je 60,35 odsto građana, na 20 od ukupno 25 biračkih mesta u ovoj opštini.
Savez „Za budućnost Šavnika“ osvojio je tada 474 glasa, savez „Prava stvar“ 429 i savez „Idemo ljudi“ 80 glasova.
Ukupno nakon glasanja večeras, savez „Prava stvar“ ima 490 glasova, koalicija „Za budućnost Šavnika“ 530, a savez „Idemo ljudi“ 86 glasova.
To znači da opozicione koalicije, „Za budućnost Šavnika“ i „Idemo ljudi“ imaju 126 glasova više od koalicije predvođene DPS-om, posle glasanja na 22 birališta.
No, ostala su još tri biračka mesta u nedelju. U pitanju su Šavnik, gde ukupno ima 483 birača, te Bijela sa 138 glasača i i Kruševice gde pravo glasa ima 58 glasača, a to je ukupno 679 građana.
Večeras u 20 časova zatvorena su dva biračka mesta na kojima se ponovo glasalo u Šavniku.
Na biračkom mestu Komarnica u Opštini Šavnik do 19 sati glasalo je 91 odsto birača. Na biračkom mestu Mokro do 19 sati glasalo je 81,67 odsto birača. Na ta dva biračka mjesta pravo glasa ima 142 birača. To su dva preostala mesta u Šavniku na koja se glasa, pošto je na tri mesta izborni proces obustavljen.
Opštinska izborna komisija je danas saopštila da će biti ponovljeno glasanje na pet biračkih mesta, ali je u međuvremenu glasanje obustavljeno na tri biračka mesta, jer dijelu građana nije omogućeno da glasaju.
Predsednik Opštinske izborne komisije Šavnik Dušan Radanović potvrdio je za TVCG da je prekinuto glasanje na tri mesta u Šavniku, pojašnjavajući da će najvjerovatnije glasanje na tim biračkim mestima biti ponovljeno idućeg vikenda.
Radanović je danas saopštio da je do 15 sati izlaznost na biračko mjesto Komarnica 78 % upisanih birača, dok u mjestu Mokro izlaznost 63,3 odsto.
Prethodno je saopštio da je izlaznost do 13 sati na biračkom mestu Mokro 56,67 %, a na biračkom mestu Komarnica 51 %.
Ranije danas je saopšteno da je do deset časova glasalo 19,5 odsto građana.
U Šavniku je bilo primetno povećano prisustvo policije, a ugostiteljski objekti su bili zatvoreni.
Dušan Radanović ranije je kazao da su sva biračka mesta otvorena na vreme.
Glasanje u Šavniku - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
REGION
Ponovo prekinuto glasanje na tri od pet biračkih mesta u Šavniku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala