- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Novi ukrajinski ambasador u Berlinu Nemcima: Spori ste, pomažete samo kad je kasno

© AP Photo / Diether EndlicherNemački vojnici pored tenkova "Bufalo" i "Leopard"
Nemački vojnici pored tenkova Bufalo i Leopard  - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Novi ukrajinski ambasador u Nemačkoj Aleksej Makejev nastavio je tradiciju svog prethodnika i kritikovao Berlin što sporo isporučuje oružje.

„Budite brži. Kada pogledam na korake Nemačke u ovom ratu, ponekad pomislim: nemački sportski automobil se kreće auto-putem brzinom od 30 km/čas. Umesto da brzo isporuče nešto što bi nam zaista pomoglo u borbi protiv Rusa, nedeljama objašnjavamo zašto se naši zahtevi ne mogu ispuniti ni pod kojim okolnostima... Na kraju, Nemačka pomaže, ali samo kada je kasno. Tako je bilo i sa oklopnim vozilima, sa artiljerijom, sa raketnim bacačima. Mogli biste mnogo više i mnogo brže“, rekao je Aleksej Makejev u intervjuu za „Bild“.

Istovremeno je izjavio da voli „nemački životinjski svet, posebno leoparde i kune“ (aludirajući na tenkove Leopard i borbena vozila pešadije Marder, koje Nemačka odbija da isporuči Ukrajini).
Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski smenio ambasadora te zemlje u Berlinu Andreja Meljnika koji je bio poznat po, u najmanju ruku, nediplomatskim izjavama na račun nemačkih vlasti. Tako je on jednom prilikom, nazvao nemačkog kancelara Olafa Šolca „uvređenom mladom“ zbog odbijanja da poseti Kijev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala