- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda lako preko Kolubare – pogodio i letnji „kapitalac“ /video/

© Foto: FK Crvena zvezdaKolubara - Crvena zvezda
Kolubara - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde upisali su novu pobedu u domaćem šampionatu. Lideri Superlige savladali su kao gosti Kolubaru u Lazarevcu sa 2:0 golovima Aleksandra Pešića u 45. i Kalidua Kulibalija u 49. minutu.
Transparent navijača Crvene zvezde s početka utakmice „Zvezda ovde ne gostuje - domaćin je“, najbolje govori o stanju snaga na terenu. Prošle sezone crveno-beli su brojali u Lazarevcu do sedam, bilo je 1:7, a ove su se zadovoljili „jačim treningom“.
Kolubara nije ni pokušala da zapreti, pa su se tokom 90 minuta igrale „viktorije“ pred golom čuvara mreže domaćih Dejana Stanivukovića.
Domaćin je dugo odolevao, sve do nadoknade prvog dela kada je debitant Jovan mijatović proigrao Aleksandra Pešića, a centarfor Zvezde pogodio na četvrtom uzastopnom meču za vođstvo gostiju - 0:1.
Samo što je krenulo drugo poluvreme Zvezda je dala i drugi gol, strelac je bio Kalidu Kulibali, letnji „kapitalac“ koji je stigao iz Nanta kao veliko pojačanje, i to mu je prvenac u dresu srpskog šampiona na četvrtom nastupu - 0:2.
I to je, otprilike, sve što treba da znate o ovom meču.
Trener Milojević iskoristio je ovaj duel da odmori nekolicinu važnih fudbalera za četvrtak i gostovanje u Monaku, ali je primarni cilj (tri boda) ostvaren.
Posle nove pobede Zvezda je pobegla na deset bodova razlike večitom rivalu Partizanu.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala