- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čista fudbalska egzotika – prešli pola sveta zbog kup utakmica

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
Pratite nas
Da nema čuvenog Kupa Francuske koji igra rekordni broj timova, verovatno da nikada ne bismo saznali za neobične slučajeve i gostovanja koja imaju pojedini klubovi. Neki pređu i pola sveta da bi dosanjali san da zaigraju protiv PSŽ-a, Liona ili Marselja, a tako je bilo i ovog vikenda.
U Francuskoj je bila na programu sedma runda nacionalnog Kupa, a igraju je mahom klubovi iz četvrtog ranga i niže. Prava egzotika među njima su dve ekipe - Hiengene iz Nove Kaledonije i AS Venu, sa Tahitija, iz Francuske Polinezije.
Hiengene je u subotu odigrao meč sa Sent Kventinom, klubom iz mestašceta na granici sa Švajcarskom, a da bi meč bio održan bilo je potrebno da prevale čak 32.000 kilometara dugačak put - preko pola sveta.
Međutim, da li zbog relacije ili cene, morali su bukvalno na drugu stranu pa su u Francusku doleteli preko Japana, a put je trajao gotovo 27 sati u jednom smeru. Dakle, 54 sata leta preko pola sveta da biste ispali iz kupa posle poraza od 2:1.
I drugi egzotični učesnik kupa, AS Venu, morao je da se pomiri sa eliminacijom i to posle ubedljivog poraza na svom terenu od 3:0. Njih je eliminsao francuski četvrtoligaš ASM Belfor, koji je stigao bez šestorice standardnih fudbalera.
Meč je, zanimljivo, odigran u nedelju u 06.00 časova ujutru po našem vremenu, a igrači Belfora su na Tahiti stigli nekoliko dana ranije kako bi se prilagodili lokalnim uslovima, a malo i uživali u rajskim prizorima.
U svakom slučaju, i njih, kao i igrače iz Nove Kaledonije čeka naporan povratak kući, ali i lepa uspomena sa egzotičnog gostovanja. Prava magija kup takmičenja.
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2022
SPORT
Filip je gol mašina! Poljska slavi moćnog Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala