- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija: Kijev želi da pomoću „prljave bombe“ uvuče SAD i NATO u sukob sa Rusijom

© Flickr / MarijananaRusija NATO ilustracija
Rusija NATO ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Kijevu je potrebna provokacija kako bi SAD i NATO uvukao u sukob i, između ostalog, ostao na vlasti, rekao je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

"Kijev nema drugih načina da omete realizaciju ciljeva specijalne vojne operacije. Samo zahvaljujući "dogovorenom ratu" Kijev sada može da kontroliše situaciju i oni shvataju da je najbolji izlaz za njih direktna umešanost NATO-a i Sjedinjenih Država u sukob. Za sada se samo isporučuje oružje, snabdevaju ih obaveštajnim podacima, ostalom pomoći, instruktorima, što je, naravno, dosta. Međutim, kijevskom režimu to, očigledno, nije dovoljno, potrebna im je ili neka velika provokacija, ili „prljava bomba“, koja je takođe veoma velika provokacija, ako bude izvedena“, rekao je Poljanski ruskoj televiziji REN TV.

S tim u vezi, primetio je diplomata, Moskva pokušava da skrene pažnju javnosti na ovu „apsolutno očiglednu taktiku, koja ima veoma pogubne posledice po ceo svet“.
Prema njegovim rečima, Kijev ima sve razloge da organizuje neku vrstu provokacije, a „prljava bomba“ je ovde veoma prikladna.
„Naši zapadni bivši partneri su u više navrata govorili da je upotreba nuklearnog oružja u Ukrajini ta „crvena linija“ koja će pokrenuti neke odlučnije akcije sa njihove strane i nagovestili direktnu umešanost zemalja NATO-a. Upravo to je potrebno ukrajinskom režimu da ostane na vlasti?", zaključio je Poljanski.
Ukrajinski vojnici skladište bojevu glavu u kontejner. 1992. - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2022
RUSIJA
Oružje terorista: Šta je „prljava bomba“ i hoće li se Kijev usuditi da je upotrebi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala