- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mali redom deli lekcije – Kanađanin „uništio“ najboljeg tenisera sveta

© AP Photo / Andy BrownbillFeliks Ože-Alijasim - Australijan open
Feliks Ože-Alijasim - Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
Pratite nas
Sjajni Kanađanin Feliks Ože-Alijasim trenutno igra tenis života, a to je na svojoj koži osetio i najbolji igrač sveta Karlos Alkaras, koga je rutinski savladao sa 6:3, 6:2 u polufinalu Bazela.
Šampion US Opena nije uspeo da pruži veći otpor Feliksu koji je odigrao vrhunski meč, a vredi istaćii i da je Kanađanin, koji je osvojio dve vezane titule, sada izborio priliku i za treću.
Alkaras se u prvom setu držao do rezultata 3:3, a zatim je počeo šou Ože-Alijasima. Kanađanin je osvojio naredna tri gema i stigao do vođstva od 1:0 u setovima.
U drugom delu igre Alkaras se držao samo u uvodna dva gema da bi zatim izgubio treći s nulom i tada je postalo jasno da će mladi Kanađanin trijumfovati.
Sva nadmoć Ože-Alijasima nad prvim teniserom sveta ogleda se u činjenici da je Španac imao prvu i jednu brejk loptu u gemu u kojem je Kanađanin servirao za pobedu.
Naravno, nije uspeo da je realizuje pa je Feliks upisao još jednu veliku pobedu. U meču za titulu, Kanađanin će igrati sa Dancem Holgerom Runeom.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2022
SPORT
Australijo, sram te bilo – još jedno poniženje za Novaka Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala