- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Šojgu: Završena delimična mobilizacija u Rusiji

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaDelimična mobilizacija u Rusiji
Delimična mobilizacija u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene.
„Zadatak koji podrazumeva mobilizaciju 300.000 građana je izvršen, nastavak mobilizacije nije predviđen“, rekao je Šojgu i naglasio da se pripremi mobilisanih građana pre njihovog slanja u zonu specijalne operacije pridaje velika pažnja.
Šojgu je precizirao da je u vojsku poslato 1.300 predstavnika organa izvršne vlasti različitog nivoa, preko 27.000 preduzetnika, a 13.000 građana se prijavilo da učestvuje u borbama pre nego što je mobilizacija i pokrenuta.
Takođe je rekao i da 218.000 ljudi trenutno prolazi obuku, a da je 82.000 vojnika poslato u zonu specijalne operacije od kojih je 41.000 već aktivno u jedinicama.
Naveo je i da je srednji uzrast mobilisanih građana – 35 godina.
Takođe je rekao i da će svi koji učestvuju u borbenim operacijama u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini dobiti status veterana.
Istovremeno, ruski predsednik je zahvalio svima koji su organizovali mobilizaciju i poručio da je sada glavni zadatak da svi oni koji su mobilisani prođu svu neophodnu obuku i da dobiju kompletnu opremu.
„Sada je najvažnije da se oni pripreme i da dobiju svu neophodnu opremu kako bi se osećali sigurno ukoliko bude potrebe da učestvuju u neposrednim borbama“, istakao je Putin i dodao da se na front mogu slati isključivo dobro pripremljeni borci.
Voennoslužaщiй RF v BTR 82 v Armяnske - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Situacija kod Hersona pod kontrolom; Kijev dobija PVO sisteme od Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala