- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Rusko čudo iz Peterburga“ - očaravajući šou usred Beograda /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićGostovanje Teatra pesama i igara „Moroška“ iz Sankt Peterburga u Ruskom domu
Gostovanje Teatra pesama i igara „Moroška“ iz Sankt Peterburga u Ruskom domu - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Uz podršku Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga Teatar pesama i igara „Moroška“ iz Sankt Peterburga nastupio je 28. oktobra u Ruskom domu u Beogradu sa jednosatnim koncertnim programom „Rusko čudo iz Peterburga“ koji je zasnovan na ruskoj narodnoj muzici.
Uz pratnju orkestra ruskih narodnih instrumenata publici su se predstavili vokalni i baletski izvođači.
„Rusko čudo iz Peterburga“ je narodni šou, koji pesme, igre i orkestar ruskih narodnih instrumenata spaja u jedinstvenu celinu. Publika je imala prilike da uživa u šarenim kostimima, slovenskoj melodičnosti, složenim koreografskim trikovima i vokalnim numerama izvođača koji su očarali lepotom svojih glasova.
Članovi teatra su profesionalni umetnici, diplomci Državnog konzervatorijuma ,,Nikolaj Rimski-Korsakov“ iz Sankt Peterburga, laureati sveruskih i međunarodnih takmičenja.
Pored popularnih numera poput „Kaljinke“, „Gledam u plava jezera“, ,,Izaći ću na ulicu“, na programu koncerta su bile i obrade narodnih pesama, koje potpisuju najbolji aranžeri Sankt Peterburga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala