- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Odbijeni napadi protivnika u nekoliko pravaca, oboren ukrajinski Mi-8

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaAerodrom ruske avijacije u Ukrajini
Aerodrom ruske avijacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Ruska vojska je u toku proteklog dana likvidirala preko 230 ukrajinskih vojnika u DNR, LNR i Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti kijevske snage napale su položaje ruske vojske kod mesta Berestovo. Napadi su odbijeni i tom prilikom je likvidirano više od 150 ukrajinskih vojnika, kao i pet borbenih vozila pešadije i jedan tenk.

Pored toga, ukrajinske snage su pokušale da izvedu ofanzivu u pravcu Červonopopovke u LNR, ali ih je ruska vojska zaustavila. Likvidirano je više od 50 ukrajinskih vojnika.
Oružane snage Rusije odbile su napad u pravcu Donjeck-Južno u području Vremevke u DNR. Likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika.
U delu fronta od Nikolajeva do Krivog Roga ruska vojska je za dan likvidirala preko 180 ukrajinskih vojnika, osam oklopnih vozila i šest automobila.
Kako je precizirano, koncentrisanim napadima ruske artiljerije i napadima avijacije nanet je poraz rezervnim snagama ukrajinske vojske koje su napredovale iz dubine, kao i diverzantskim grupama u blizini kontakt linije.
U DNR, Hersonskoj oblasti i Nikolajevu uništeno je pet ukrajinskih skladišta municije.
Ruska vojska je uništila šest komandnih mesta ukrajinske vojske u Harkovskoj oblasti, DNR, LNR i Nikolajevu, kao i 74 artiljerijske jedinice na položajima, ljudstvo u tehniku u 167 rejona.
Ruska sredstva PVO oborila su ukrajinski helikopter Mi-8, kao i šest projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „Himars“ i „Uragan“ u Hersonskoj oblasti i DNR.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala