- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev dao Ilonu Masku savete o Tviteru i Starlinku u Ukrajini

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev
Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poželeo je američkom biznismenu Ilonu Masku sreću u prevazilaženju pristrasnosti na Tviteru, a takođe ga posavetovao da „završi“ sa „Starlinkom“ u Ukrajini.

„Srećno sa prevazilaženjem političkih pristrasnosti i ideološke diktature na Tviteru. I, ostavite se tog posla sa 'Starlinkom' u Ukrajini“, napisao je Medvedev na toj društvenoj mreži.

Mediji su ranije objavili da je Mask konačno završio preuzimanje Tvitera i postao vlasnik. Sam biznismen je prokomentarisao vest o kupovini kompanije frazom „ptica na slobodi.
Ranije je radio Sputnjik objavio da se američke vlasti boje povećanog uticaja „svemogućeg Maska“.
Mask je ranije izjavio da „Spejs-Iks“ više ne može da finansira održavanje satelitskog komunikacionog sistema „Starlink“ u Ukrajini. Onda se predomislio i rekao da će i dalje nastaviti da pruža ove usluge. U međuvremenu, američki mediji javili su da Evropska unija i Pentagon razmatraju mogućnost izdvajanja sredstava za obezbeđivanje rada satelitskog komunikacionog sistema u Ukrajini u slučaju takve potrebe.
Tviter je u aprilu prihvatio Maskovu ponudu od 44 milijarde dolara, ali je u međuvremenu došlo do nesuglasica i međusobnih optužbi između kompanije i Maska.
Najbogatiji čovek sveta hteo je da povuče ponudu za preuzimanje Tvitera jer mu, kako je tvrdio, nije predstavljen pravi broj lažnih naloga, odnosno bilo ih je znatno više nego što je navedeno. Kompanija Tviter zbog toga je zapretila tužbom, a sud u Delaveru dao je rok Masku da do danas završi preuzimanje, ili će započeti sudski postupak po tužbi.
Ilon Mask nastupa preko video-veze na konferenciji Novo znanje u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SVET
„Želim da pomognem čovečanstvu“: Mask objasnio zašto je kupio Tviter
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
„Vaspitne mere“ i za Ilona Maska – milijarder ipak odlučio da finansira Starlink za Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala