- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Hoće li Crna Gora poslati sva četiri vojnika na Rusiju? Matiju Bećkovića zabrinula vest iz Podgorice

© Sputnik / Dejan SimićMatija Bećković
Matija Bećković - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Ono što je izgledalo kao još jedan sasvim običan dan na Sajmu knjiga, pretvorilo se u „istorijski trenutak“. Pesnika Matiju Bećkovića prilikom obilaska štandova u Hali 1 zatekla je vest da će i crnogorska vojska udariti na Rusiju. Sledeći korake slavnih predaka, ali u suprotnom smeru, oko 40 crnogorskih vojnika krenuće „na Moskvu“.
Srpski akademik, svestan „činjenice“ da ratoborni crnogorski mentalitet u kombinaciji sa najnovijim zapadnim naoružanjem može predstavljati potencijalnu „prekretnicu“ u sukobu Rusije i Ukrajine, a poučen bogatom istorijskom prošlošću ovog naroda koja svedoči o tome da ratnika ne mora biti puno kako bi izvojevali pobedu, dao je odmah za Sputnjik svoj komentar na tu „prelomnu vest“ u vidu pitanja.
Da li će crnogorska vojska poslati svu četvoricu svojih vojnika na Rusiju, ili će neko i ostati…?, zagonetno i zabrinuto se zapitao Bećković
Zvaničan podatak je taj da će Vlada Crne Gore poslati ne četiri, već čak četrdeset vojnika u pomoć NATO alijansi. Za sada će biti u Bugarskoj i čekati „svoj trenutak“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala