Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Glavni pregovarač Prištine objavio kolike će biti kazne za one koji ne izvrše preregistraciju

© Foto : Skrinšot/Jutjub ATVBesnik Besljimi
Besnik Besljimi - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
Pratite nas
Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je povodom današnje odluke Vlade privremenih institucija u Prištini u vezi sa registarskim tablicama da je odlučeno da se ne krene odmah s merama, nego kako je naveo da se proces odvija kroz tranzicione faze.
„Od utorka do 21. novembra građani koji imaju ilegalne tablice dobijaće opomene, onda će policija morati da piše kazne u skladu s zakonom. Koliko znam kazne će iznositi 150 evra i građani će dobijati instrukcije kako da zamene ilegalne tablice. To će trajati do 21. januara kada će im biti izdate privremene tablice“, rekao je Bisljimi obraćajući se putem video-linka na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji, prenosi "Kosovo onlajn".
Bisljimi je naveo, govoreći o francusko-nemačkom predlogu, da je mnogo bliži srpskoj poziciji.
„Glavna prepreka u Briselu jesu različite pozicije dve strane. Za Kosovo je važno da sadrži međusobno priznanje, za Srbiju da nema međusobnog priznanja; s te strane taj predlog je mnogo bliži srpskoj poziciji i nema međusobnog priznanja. Obe strane su se dogovorile da u ovom trenutku nije produktivno da se otkrije dokument. Na stranama je da odlučeno kada je pravi trenutak da se objavi“, rekao je Bisljimi.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2022
SRBIJA
Kurti odbio Ameriku i EU: Rok za preregistraciju ostaje, prvo opomene, pa kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala