- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruske snage likvidirale preko 120 ukrajinskih vojnika u pravcu Krasnog Limana

© Sputnik / Ivan Rodionov / Uđi u bazu fotografijaRuski artiljerci u Hersonskoj oblasti
Ruski artiljerci u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
Pratite nas
U pravcu Krasnog Limana bataljonsko-taktička grupa Oružanih snaga Ukrajine pokušala je ofanzivu u pravcu naselja u LNR. Aktivnim dejstvima ruskih snaga napredovanje neprijateljske vojske je zaustavljeno i tom prilikom likvidirano je preko 120 vojnika, tri tenka, četiri borbena oklopna vozila i četiri kamioneta, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.
U saopštenju se dodaje da su u pravcu Kupjanska svi neprijateljski napadi, pojačani plaćenicima, odbijeni i da je likvidirano do 60 ukrajinskih vojnika i ekstremista, jedan tenk, šest borbenih oklopnih vozila i tri kamioneta.
Pored toga, u pravcu Nikolajev-Krivi Rog odbijen je napad ukrajinske vojske i neprijatelj je potisnut na prvobitne položaje. Likvidirano je preko 60 ukrajinskih vojnika, šest borbenih oklopnih vozila i sedam automobila.
U napadima operativno-taktičke vojne avijacije, raketnih snaga i artiljerije uništena su četiri komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, kao i 62 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo, vojna oprema u 186 regiona.
Na području grada Pavlograda u Dnjepropetrovskoj oblasti unišeno je ukrajinsko odbrambeno preduzeće za proizvodnju čvrstog raketnog goriva, eksploziva i baruta za potrebe Oružanih snaga Ukrajine.
Na području naselja u Zaporoškoj oblasti oboren je helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.
Sredstvima PVO tokom prethodnog dana unišene su četiri bespilotne letelice na područjima naselja u Hersonskoj oblasti i DNR. Pored toga, u vazduhu je oboreno šest projektila američkog raketnog sistema „Himars “ u Hersonskoj oblasti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala