- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Završeno kontrolno brojanje glasova za predsednika Republike Srpske

© Sputnik / Branko MaksimovićIzbori u Bosni i Hercegovini
Izbori u Bosni i Hercegovini - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Završeno je kontrolno brojanje glasova za predsednika Republike Srpske, u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu.
Centralna izborna komisija BiH za sutra u 14 časova zakazala je sednicu na kojoj će biti razmatran izveštaj Glavnog centra za brojanje i glavne kontrole o obavljenom kontrolnom brojanju za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske.
CIK je u subotu, 22. oktobra, utvrdio preliminarne rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsednika i potpredsednike Republike Srpske.
CIK je obavezan da 30 dana od izbora, odnosno 2. novembra objavi konačne rezultate za sve nivoe vlasti u BiH, uključujući i predsednika i potpredsednike Republike Srpske.
Na današnjoj sednici CIK-a doneta je nova naredba o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje za više nivoa vlasti na području cele BiH.
Prema ovoj naredbi, između ostalog, ponovo će se brojati glasovi za Narodnu skupštinu Republike Srpske sa po jednog biračkog mesta u Banjaluci, Čelincu i Rudom, te sa deset biračkih mesta u Nevesinju.
Osim toga, glasovi će ponovo biti brojani i za skupštine kantona sa tri biračka mesta u Goraždu, u Cazinu sa sedam biračkih mesta, te u Sarajevu sa jednog biračkog mesta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala