Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Beogradu otvoreno predstavništvo Sankt Peterburga /foto/

© Sputnik . Lola ĐorđevićOtvaranje Informaciono poslovnog centra Sankt Peterburga u Beogradu
Otvaranje Informaciono poslovnog centra Sankt Peterburga u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
U Beogradu je okviru ruske Kulturno-poslovne misije održana svečana ceremonija otvaranja Informacionog poslovnog centra Sankt Peterburga. Pored Beograda, peterburški gradovi partneri su i Niš i Novi Sad, a u periodu od 25. do 29. oktobra u njima će se realizovati različite delatnosti Misije.
Pored ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka, na otvaranju predstavničke kancelarije Sankt Peterburga u Beogradu prisustvovali su član Vlade Sankt Peterburga i predsednik Komiteta za spoljne veze Jevgenije Grigorjev i generalni direktor kompanije Jugosovero i rukovodilac Informativnog centra Aleksandar Branković, dok je ispred grada Beograda prisutan bio sekretar za privredu Nikola Kožović.
„Za nas je najvažnije prilikom svake saradnje, a posebno kada je u pitanju saradnja sa Srbijom, da sarađujemo sa zemljom koja pre svega misli, gaji, čuva i sledi svoj nacionalni interes. Ne postoji nijedna sfera saradnje gde ne bismo mogli da radimo zajedno u korist naših zajedničkih obostranih interesa“, izjavio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko
© Sputnik / Lola ĐorđevićU Beogradu je otvoren Informacioni poslovni centar Sankt Peterburga
U Beogradu je otvoren Informacioni poslovni centar Sankt Peterburga - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
U Beogradu je otvoren Informacioni poslovni centar Sankt Peterburga
Rukovodilac Centra i srpski preduzetnik Aleksandar Branković osvrnuo se na mogućnost ostvarivanja saradnje između različitih grana kako kulture tako i privrede, naglasivši da će poslovni tokovi između Peterburga i Beograda, ali i Niša i Novog Sada, teći znatno brže i lakše nego ranije.
„Naš centar biće polazna tačka za sve ljude iz Srbije koji žele da se povezuju sa partnerima iz Rusije, ali i za sve one koji imaju ideju kako širiti kulturnu, privrednu, tehničku, naučnu i sportsku saradnju između naše dve države i dva grada. Od danas, Sankt Peterburg i Beograd biće bolje povezani i umreženi nego ranije. Ubrzo očekujemo i konkretne rezultate“, rekao je Branković.
U ime gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova prisutnima se zahvalio član Vlade tog grada Jevgenije Grigorjev.
„Želim da istaknem da mi ovde ne otvaramo samo Centar, već Sankt Peterburg daje Beogradu deo svoje duše i deo svog srca“, izjavio je Grigorjev.
Pored promovisanja investicione privlačnosti Sankt Peterburga na teritoriji Srbije i razvoja trgovinsko-ekonomskih veza, što spada u ključne zadatke Centra, u njegovim prostorijama nalaziće se i stalna postavka koja će pokazivati zainteresovanima kapacitete Sankt Peterburga u oblasti digitalnih tehnologija.
U okviru manifestacije povodom otvaranja Kancelarije Sankt Peterburga na stadionu FK Crvena Zvezda održava se prijateljska utakmica između omladinskih timova Gasprom-Akademije FK Zenit i Akademije FK Crvena Zvezda, dok kulturni program obuhvata koncerte Sankt-Peterburškog teatra pesme i igre „Moroška“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala