- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin nadgleda vežbe snaga za strateško obuzdavanje /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje interkontintentalne balističke rakete RS-24 "Jars" tokom vežbi snaga za strateško obuzdavanje
Lansiranje interkontintentalne balističke rakete RS-24 Jars tokom vežbi snaga za strateško obuzdavanje - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin nadgledao je obuku kopnenih, morskih i vazdušnih snaga za strateško obuzdavanje u okviru kojih je odrađeno lansiranje balističkih i krstarećih raketa.
Putin je pratio vežbe iz situacionog centra Kremlja. On je putem video-linka saslušao izveštaj ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gersimova.
Tokom obuke izvedeno je lansiranje balističke rakete „Jars“ sa kosmodroma Pleseck i balističke rakete „Sinjeva“ iz Barencovog mora na poligon na Kamčatki.
U vežbama su takođe učestvovali avioni Tu-95MS koji su ispalili krstareće rakete.
Zadaci predviđeni tokom obuke snaga za strateško obuzdavanje izvršeni su u potpunosti, sve rakete su dostigle svoje ciljeve, potvrdivši zadate karakteristike“, navodi se u saopštenju Kremlja.
U svom raportu predsedniku, ministar odbrane izjavio je da je u skladu sa planom pripreme Oružanih snaga Rusije sprovedena obuka za upravljanje ruskim snagama „tokom koje će biti izvršeni zadaci izvođenja nuklearnog udara strateškim ofanzivnim snagama kao odgovor na nuklearni napad protivnika“.
Putin je 19. februara takođe pratio vežbe snaga za strateško obuzdavanje sa lansiranjem balističkih raketa.
Kako je naglasilo Ministarstvo odbrane Rusije, te vežbe su ranije planirane radi provere gotovosti organa vojnog komandovanja, lansirnih borbenih posada, posada ratnih brodova i strateških nosača raketa za izvršavanje postavljenih zadataka, kao i pouzdanosti naoružanja strateških nuklearnih i nenuklearnih snaga. U vežbe su bile uključene snage i sredstva Vazdušno-kosmičkih snaga, Južnog vojnog okruga, Raketnih strateških snaga, Severne i Crnomorske flote.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala