- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Prijava za novčanu pomoć mladima od 1. decembra: Poznata tačna procedura

Dinari - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Mladi od navršenih 16 do 29 godina dobiće pred Novu godinu po 5.000 dinara jednokratne novčane podrške od države, a na zvaničnom sajtu Uprave za trezor prijave će biti moguće od 1. decembra posle ponoći.
Prijava će dakle biti moguća od 1. do 15. decembra, a postupak će biti isti kao i za prethodne dve pomoći države za mlade koje su bile od početka godine.
Pravo na prijavu imaju državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu. To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.
I ministar finansija Siniša Mali najavio je da će proces prijava za novčanu pomoć od 5.000 dinara mladima u Srbiji početi 1. decembra i tom prilikom uputio poziv svim mladima koji ispunjavaju uslove, da obave prijavu za isplatu novca:
„Pozivam sve mlade da se prijave. U decembru, 15, 16. i 17. pred Novu godinu, isplatićemo taj novac mladima“, rekao je ministar.
Država je tokom godine, podsetimo, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, potom i u junu, a sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku, piše Kurir.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala