Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković prekida posetu Kosovu i Metohiji zbog zabrane Prištine: Kurti sada udara i na slavske sveće

© Foto : Kancelarija za Kosovo i Metohiju/Ustupljeno SputnjikuDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je u Pasjanu da prekida posetu Kosovu i Metohiji zbog zabrane Prištine da posetu sprovede onako kako je to planirano.
Petković je u Pasjanu rekao da mu je poseta u potpunosti odobrena u sredu u 16 sati, dok mu je oko ponoći stigao mejl sa obaveštenjem da mu se veći deo posete zabranjuje.

"Vidite dokle ide Aljbin Kurti, on sada udara na slavske sveće i slavske kolače. Ne samo da mi zabranjuje odlazak u manastire na prostoru KiM, nego sada zabranjuje prisustvo svakom verskom obredu. Neka se prvo dogovore u Prištini kakav mi mejl šalju. Da li prvi šalje Kurti, a drugi Bisljimi, jer su očito oni uvek nervozni kada ja treba da dođem na Kosovo i Metohiju i očigledno da ne spavaju jer mi uvek oko ponoći šalju mejlove upravo u gluvo doba kada sav pošten i normalan svet odmara", rekao je Petković.

Pojasnio je da je nakon obeležavanja slave u Pasjanu trebalo da poseti Srbe u Gornjem Kuscu i da prisustvuje rezanju slavskog kolača, a u četvrtak takođe da prisustvuje rezanju slavskog kolača i proslavi Svete Petke u opštini Leposavić.
"Nažalost ovde prekidam posetu i vraćam se za Beograd, ali drago mi je da sam ipak bio sa svojim narodom u Pasjanu, da smo zajedno proslavili ovaj današnji veliki praznik i preneo sam poruku i pozdrav Aleksandra Vučića da će Srbija još snažnije i jače nastaviti da pomaže srpski narod na KiM, da ulaže u naš ostanak i opstanak u južnoj srpskoj Pokrajini", rekao je Petković.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
SRBIJA
Petković stigao na KiM, u Pasjanu prisustvuje liturgiji koju služi vladika Teodosije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala