- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Peskov: Nasilje nad narodom Donbasa ne sme proći nekažnjeno

© Fotolia / WavebreakMediaMicroSud - ilustracija
Sud - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Nasilje nad narodom Donbasa ne treba da prođe nekažnjeno, stoga bi trebalo da postoji međunarodni tribunal za ratne zločince, izjavio je portparol kremlja Dmitrij Peskov.
„On (vojni tribunal) treba da postoji u budućnosti, svo to nasilje nad narodom Donbasa ne bi trebalo da prođu nekažnjena“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li bi mogao da se formira sud za ratne zločince koji su počinili zločine u Donbasu.
Ranije je pomoćnica licera LNR Ana Soroka izjavila da bi suđenje ukrajinskim vojnicima za zločine počinjene u Donbasu moglo da bude organizovano na oslobođenim teritorijama DNR i LNR.
Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra. Na osnovu 100 odsto obrađenog materijala u DNR je za ujedinjenje s Rusijom glasalo 99,23 odsto građana, u LNR 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti 87,05 odsto, a u Zaporoškoj oblasti 93,11 odsto.
Predsednik Rusije Vladimir Putin se 30. septembra obratio građanima nakon objavljivanja rezultata referenduma u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, nakon čega je sa njihovim liderima potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije. Putin je kasnije potpisao savezne zakone kojima je ratifikovao prijem ovih regiona u sastav Ruske Federacije.
Tenkovi Narodne milicije Donjecke Narodne Republike (DNR) na liniji razgraničenja sa Ukrajinom - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
RUSIJA
Lider DNR: Neprijatelj je shvatio da će zadatak ruskog lidera biti ispunjen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala