Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kamberi: Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da se uključe u dijalog Beograda i Prištine

CC BY-SA 3.0 / Julian Nitzsche / Preševska dolina
Preševska dolina - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je da su lideri Preševa, Bujanovca i Medveđe od specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara dobili obećanje da će specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku predložiti sastanak sa albanskim predstavnicima iz te tri opštine, prenosi Koha.
Kamberi je naveo da su albanski lideri tri opštine na jugu Srbije pre nekoliko dana bili u Stejt departmentu i da su preneli zahtev da se pitanja tri opštine na jugu Srbije uključe u dijalog Beograda i Prištine.
"Dobili smo obećanje od Eskobara da će da razgovara sa Lajčakom i predloži sastanak sa nama. Zamolili smo ga za sastanak i očekujemo da će ovoga puta biti pozitivnog odgovora, jer pitanje preševske doline neminovno mora biti tema razgovora", naglasio je Kamberi.
On je rekao da su tokom sastanka sa Eskobarom ponovili stav da je neprihvatljivo da se zvaničnici EU sastaju sa srpskim liderima sa severa Kosova i Metohije, dok se ne sastaju sa albanskim predstavnicima.
Kamberi je još naveo da do normalizacije odnosa Beograda i Prištine neće doći ako "Srbija nastavi da se prema Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi odnosi metodama perfidne diskriminacije", koje će dovesti do odlaska albanske omladine iz tog dela, prenosi Kosovo onlajn
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala