- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Fon der Lajenova najavila paket podrške za ceo Zapadni Balkan zbog visokih troškova energije

© AP Photo / Jean-Francois BadiasUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Evropska unija pripremila je paket podrške za ceo Zapadni Balkan kako bi mu pomogla u suočavanju sa energetskom krizom, izjavila je danas u Skoplju predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
Fon der Lajenova, koja je posetu Zapadnom Balkanu započela u Severnoj Makedoniji, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim da je EU obezbedila grantove u vrednosti od 80 miliona evra za tu zemlju kao vid hitne podrške budžetu.
„To će pomoći u suočavanju sa visokim troškovima energije za vaše građane i kompanije“, rekla je fon der Lajenova i najavila da će u Severnu Makedoniju stići još sredstava, prenosi makedonska Telma.
Ona je na Tviteru ocenila da pregovarački proces sa Severnom Makedonijom dobija na zamahu i da je makedonski narod posvećen evropskim vrednostima.
„Sve ujedinjene političke snage mogu da ostvare cilj, za dobrobit građana. Sada je taj trenutak“, poručila je Fon der Lajenova.
Nakon posete Skoplju, Fon der Lajenovaće, kako je ranije najavljeno, sutra boraviti u Prištini i Tirani, a 28. oktobra na agendi su Srbija i Bosna i Hercegovina.
Posetu završava 29. oktobra u Podgorici, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala