- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Porto razneo „nepobedive“, Inter poslao Barsu u niži rang

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertBriž - Porto, Liga šampiona
Briž - Porto, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Porta savladali su kao gosti Briž sa 4:0, dok je Inter na „Đuzepe Meaci“ bio bolji od Viktorije iz Plzenja istovetnim rezultatom u prvim mečevima petog kola Lige šampiona koji su odigrani u ranijem terminu.
Porto se ubedljivim trijumfom u Brižu revanširao domaćinu, do ovog kola neporaženom timu, za onih 0:4 iz drugog kola i pobegao Atletiku na drugom mestu na pet bodova razlike (uz meč više).
Sjajan duel videla je publika na stadionu „Jan Bredel“ gde je Medi Taremi u 33. minutu otvorio goleadu i doveo goste u vođstvo (0:1).
Briž, koji je najprijatnije iznenađenje ovogodišnje Lige šampiona, imao je šansu da se vrati u život, ali nisu iskoristili čak dva jedanaesterca.
Prvo je Fanaken šutirao, golman Porta Diogo Kosta majstorski odbranio, ali je VAR soba dojavila da je jedan igrač gostiju ušao ranije u šesnaesterac pa je penal ponovljen. Loptu je uzeo Noa Lang, a golman Porta još jednom vrsno intervenisao.
Porto je potom zaigrao furiozno i sa tri gola za 13 minuta rešio meč u svoju korist.
Evanilson u 57, Eustakio u 60. i Taremi u 70. stavili su tačku na sjajnu partiju i trijumf ekipe Serža Konseisaa, dok je naš Marko Grujić ceo meč odgledao sa klupe za rezerve.
U poslednjem kolu ove grupe, Briž gostuje Leverkuzenu, dok Porto dočekuje Atletiko Madrid na svom terenu.
Standings provided by Sofascore
U drugom meču ovog popodnevnog programa, Inter je na svom terenu demolirao Viktoriju iz Plzenja sa 4:0 i matematički poslao Barselonu u Ligu Evrope, kolo pre kraja takmičenja.
Mhitarjan u 35. i Džeko u 42. doneli su laganu prednost Neroazurima u prvom poluvremenu. Bosanac je u nastavku drugim golom u 66. minutu povisio na 3:0, da bi tačku na meč stavio zaboravljeni Romelu Lukaku u 87. minutu.
Kolo pre kraja Inter ima šest bodova više od Barselone (uz meč manje protiv Bajerna) i bolji međusobni skor koji Katalonce na proleće šalje u niži rang.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala